Uppfödare

Uppfödarintervju - Winsome Packs!

2014-04-20 19:33 #0 av: Jetaime

I denna artikeln kommer ni att få läsa om Maria Jönssons uppfödning och hennes tankar kring sin avel.

Kenneln är ganska nystartad. 2011 fick jag mitt namn godkänt och 2012 fick Bella sin första kull. Jag har alltid varit intresserad av avel. Att se ett liv bli till och veta att man har lagt ner tid och själ för att välja avelsdjur för att det ska bli bra individer på alla sätt, det är jättespännande och lärorikt. Och sedan få följa med under livets gång är otroligt givande.


*Val av ras
Valet av ras var lätt. Jag var ute efter en vallande ras för att ha hjälp med fåren här hemma, gärna med vaktegenskaper, vilket jag tycker är praktiskt och tryggt här ute på landet. Första tanken är ju BC, men jag ville ha nåt annat - MER. Och då var valet lätt!

*Avelsmål
Jag siktar på att föda upp aussies som håller! Både i arbete, i familjen och samhället och helst i utställningsringen också även om jag ser det mera som en bonus. 

Syftet med rasen är att den ska vara tålig och mångsidig och så vill jag behålla den.*Avelsdjur

Att välja avelsdjur är inte lätt. Men ju mer man vet om släktingar - både äldre och yngre desto bättre förutsättningar har man att utesluta fel och brister. Att se hundens mentalitet och arbete med egna ögon är ju det allra bästa!


*Användningsområde
För aussien är det näst intill obegränsat tycker jag. Det viktiga är att den har viljan att arbeta tillsammans med dig och inte ge upp i första taget. En hund med uthållighet och samarbetsvilja. Sen spelar uppgiften inte så stor roll, bara den är givande för båda parter.


*Valpköpare
Jag vill ha kontakt med mina valpköpare, både innan och efter köp och min magkänsla styr mycket i beslutet att sälja en valp. Hittills har den inte haft fel! Att hålla kontakten och dela med och motgångar är viktigt för mig.*Idealaussie

Min idealaussie är på hugget när någon aktivotet erbjuds men avslappnad när arbetet är utfört. De ska vara sunda, lagom på alla sätt och vis, trygga och stabila med stort mod men ändå vänliga. Och givetvis ha en stor portion humor och charm!

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2014-09-21 18:06 #1 av: Jetaime

Sådär! :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2014-09-21 21:21 #2 av: Ronja&Ila

Roligt att få läsa!

Anmäl
2014-09-22 00:15 #4 av: Promenadmatte

Kul att läsa! Speciellt om man är intresserad av kenneln! :)

Anmäl
2015-05-08 16:11 #5 av: Jetaime

Puttar upp denna lite, det var ett tag sen den var uppe nu :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.