Aussieprat

Belöning.

2017-01-23 10:16 #0 av: Jetaime

Hur belönar ni era hundar i olika sammanhäng? Tex i vardagen, i träning (olika i olika grenar/sporter?), på tävling osv? 

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Besök gärna min hemsida: www.lillarod.weebly.com 

Anmäl
2017-01-23 20:01 #1 av: Sugar Mist

Jack är väldigt närgången och värdesätter fysisk beröring väldigt högt så i vardagen blir det antingen det eller godis.
På träning blir det godis då han inte upptäckt att det går att leka med människa än, när han väl är uppe i aktivitet använder vi leksak någon gång som jackpott!

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2017-01-23 20:33 #2 av: Fisherling

Kampleksak, alla gången! Fårloopen för Agility :D

Anmäl
2017-01-23 21:57 #3 av: Jetaime

Leksak är absolut bäst i dom flesta tillfällena, men när vi tränar trick (klicker) så använder jag godis och hon har lärt sig att uppskatta godiset, jag brukar "busa" lite med godiset i handen ibland eller kasta det på golvet osv. Fördelen är att man kan belöna snabbt och många gånger. 

Samma i agilityn, alltid leksak! Kampa, kasta och kampa! MEN nu när vi börjat träna om kontaktfälten har jag fått lära henne att ta godis som belöning även i agilityn (för henne har att fortsätta haft högre värde än att ta godis) men vi har en treat and train som vi tränar med nu och det funkar verkligen jättebra just till upprepningar och lite mer effektivt och sen kan man slänga in bollen emellanåt :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Besök gärna min hemsida: www.lillarod.weebly.com 

Anmäl
2017-01-23 22:04 #4 av: LinDajSon

Beror på hund och aktivitet. Enda regeln är väl "aldrig leksak i lydnaden med Jin för jfkfkdbgkdkskskffb kaos". Jin och Feng älskar alla former av belöning utom den sociala, de är intensiva och man får passa händerna. Kaiju älskar bollar över allt annat och älskar även matbelöningar, han kan kampa han med men det ligger väl inte precis över de andra sakerna. Athos gillar mat. Han tar kampleksak eller boll också men skulle inte välja det över mat i träningssammanhang tror jag.

Anmäl
2017-01-23 22:12 #5 av: Fisherling

Jag glömde bort att jaga. Inget är bättre än att få jaga löv, gräs, vass, snö, vatten, mattes händer..

Jag testade för ett tag sedan just hur lättbelönad Tinja är - jag låtsades ha något i handen och betedde mig som att det var väldigt speciellt, och ÅH vad hon ville ha den! Hon skällde, gläfste, jagade mig och gjorde alla möjliga konster för att få lite luft :P

Så himla skönt med en lättbelönad hund.

Fast få saker slår hennes bitstock ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.