OT - Off Topic

Åksjuk valp.

2018-02-12 16:40 #0 av: Jetaime

Japp, som rubriken lyder så är min lilla valp åksjuk! Inget jag har varit med om tidigare med min andra aussie eller familjens hundar...

Hon har mer och mer ogärna velat hoppa in i bilen, men protesterar inte jättemycket och tycker det är okej att vara I bilen... Men när vi kommer fram (även om vi bara har kört i typ 10 minuter) så är hon väldigt illamående och dräglig och eller har kräkts. Däremot är hon ganska opåverkad när hon kommer ut från bilen.

Någon som också haft en valp/hund som blivit åksjuk? Vad gjorde ni för att underlätta för hunden och när började det bli bättre(om det blev det?) Jag  försöker bara att inte ge henne mat allt för tätt in på att vi ska åka.. Kan det vara så att burens placering påverkar mycket? Hon åkte i sele i baksätet hela resan hem (15 timmar lite drygt) och visade ingen som helst tendens till åksjuka då.. Tänker att det kanske kunde vara ett alternativ att sätta upp en bur i baksätet eller liknande? (nackdelen är ju försåts då att hon inte kan sitta med min andra hund). Kom gärna med tips och idéer och hur ni gjorde :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2018-02-12 17:33 #1 av: MTVinga

Min förra valp var åksjuk. Ingen aussie. Jag provade allt fick prova åka överallt i bilen. Gav henne åksjuketabletter. Men inget hjälpte för henne. Hon växte ifrån det men jag kommer inte ihåg hur gammal hon var då. Men tror att det höll på några månader. Hon var 12 veckor när jag hämta henne.

Anmäl
2018-02-12 17:43 #2 av: Jetaime

#1 Låter jobbigt! Hur var det för henne att gå in i bilen och sånt? Jag hoppas att det kommer fösvinna av sig själv på Xena också, nu känner jag inte att hon är så pass påverkad av det att jag vill ge henne tabletter eller så... Men funderar på att testa bur i baksätet eller liknande, eftersom hon klarade hela resan hem utan tendens till att bli åksjuk..

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2018-02-12 21:47 #3 av: LinDajSon

Feng har aldrig uppskattat bilresor. Tror att hon blir någon form av åksjuk, inte så att hon kräks eller liknande, men hon är klart och tydligt obekväm. Får hon sitta i sätet med sele blir det mycket bättre, knappt att det märks. Hon är snart fem och det är ingen större skillnad nu mot för när hon var valp.

Anmäl
2018-02-12 21:48 #4 av: LinDajSon

Min första hund, också en tik, var åksjuk i ett par månader tills det tvärvände och sedan gick det knappt att dra henne ur bilen.

Anmäl
2018-02-13 08:47 #5 av: Jetaime

Zuki har aldrig varit åksjuk, men till skillnad från Xena så ylade och skrek hon hela bilfärderna i början, medans Xena är knäpptyst, ligger ner...men kräks Galen

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2018-02-13 11:51 #6 av: MTVinga

#2 Min tyckte det var jobbigt att åka bil. Hon spydde efter bara några minuter.

Vinga har inte haft några tendenser att bli åksjuk. Men däremot ylade hon som vara den de första gångerna. Men det försvann snabbt.

Anmäl
2018-02-17 17:29 #7 av: ABrink

Inte en Aussie, men familjehunden (Golden) blev åksjuk ett par gånger som valp och tyvärr så tycker hon att det är obehagligt än idag, vid 12 års ålder. 
Hon åker gärna med, och brukade själv hoppa in i bilen när hon var yngre. Men kroppsspråket under färden visar obehag. Sitter alltid upp, mot färdriktningen, hänger med huvudet samt slickar sig en del runt munnen. 
Vi provade allt möjligt men gav upp till slut då det inte verkade påverka henne allt för mycket...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.