Aussieprat

Valp som har svårt att slappna av.

2019-09-14 18:56 #0 av: Idafalk

Hej! Vi har en Aussie valp på 5 månader som är helt underbar i de flesta situationerna. Det vi har problem med är att han inte riktigt kan slappna av hemma. Oberoende på om vi har hållit igång en hel dag med aktiviteter, både fysiska och psykiska, så har han svårt att komma till ro när vi är hemma. Vi har försökt oss på passivitetsträning men det slutat ofta med att han varvar upp och blir bitig.. vi har försökt med passivitetsträningen ”ryggsäcken” men han ser det mer som en lek.. har ni några tips eller hur har ni gjort för att passivitetsträna era hundar?

Anmäl
2019-09-16 01:29 #1 av: Sugar Mist

Jag är visserligen väldigt svartvit med mina hundar och har när de varit valp lärt in ett "gå bädd" kommando där jag helt enkelt gått med dom till bädden, lagt dom ner, sagt "gå bädd" och sedan "stanna" och flyttar dom på sig så går jag tillbaka med dom tills de till slut tröttnar och somnar, i princip. 
De får inga riktiga val att göra något annat än att vara passiva. 

Aussievalpar bits och lever rövare och man får helt enkelt se förbi det och vara envetnare än vad de är :) 

-

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.